Kenners over mijn bundels

 

‘Ajax is relaxed!’ (2014):

‘De Ajax-supporter is een slag apart. Die gaat mopperend het stadion uit na een 4-0 zege, als het vertoonde spel niet mooi genoeg was. Die mix van clubliefde, kritische inborst en sarcasme weet Ron Schiltmans feilloos over te brengen in zijn columns. Met een fijne pen, recht uit het hart.’
Simon Zwartkruis, Ajaxwatcher Voetbal International

‘De derde bundel columns van Ron alweer. Toch vind je nergens een herhaling van zetten. Zo divers als een seizoen van Ajax is, zo divers zijn de korte verhalen van Ron. Puur, grappig en vaak herkenbaar. Een aanrader.’
Diana Kuip, sportcolumnist & journalist voor o.a. AD, Helden en Voetbal International

 

‘Niet te geloven!’ (2010):

“Je moet wel heel erg veel van Ajax houden om twee bundels vol te schrijven over een club die al sinds mensenheugenis geen kampioen meer wordt. Ron Schiltmans deed het moeiteloos – en met verve. ‘Niet te geloven!’ is eigenlijk een liefdesbundel, maar met ruimte voor relativering en milde ironie. Leesvoer voor de ware liefhebber.”
Sjoerd Mossou, columnist Algemeen Dagblad

“Je hoeft geen Amsterdammer te zijn om het echte Ajax-gevoel te snappen, of om er rake, geestige columns over te kunnen schrijven. Wie dat niet gelooft, verwijs ik graag naar het werk van Ron Schiltmans.”
– Menno Pot, columnist NUsport.nl

“Ik ben geen voetbalfan, maar de bundels van Ron Schiltmans waren toch zeer het lezen waard!”
Luuk Koelman, columnist van onder andere Metro en Panorama

‘Mijn dierbaar Ajax’ (2007):

“Zo’n leuke columnist gun je een beter onderwerp om over te schrijven.”
Hugo Borst, schrijver en voetbalcolumnist

“Schiltmans’ columns zijn niet alleen vlot en humoristisch geschreven, maar ook doordrenkt van een mooi sarcasme. Want “Mijn dierbaar Ajax” is meer dan een devote liefdesbetuiging aan een voetbalclub, het is de kritische kijk die laat zien wat de man op de tribune in zijn diepste wezen belangrijk vindt. Deze bundel is daarom een aanrader, zeker voor clubbestuurders en zelfs voor niet-Ajacieden.”
Peter Wekking, columnist Voetbal International

“Ron Schiltmans is zo’n fan die weet hoe je op verdraaid aardige wijze woorden achter elkaar kan zetten. Het resulteert dikwijls in mooie en leuke columns die de echte Ajacied niet mag missen.”
Ajaxlife.nl

“Mijn dierbaar Ajax” is een welkome aanvulling voor de boekenkast van Ajacieden, omdat het een tijdsbeeld geeft, ongecontroleerd door de NV AFC Ajax, maar opgetekend vanuit de passie van een liefhebber, die zijn herinneringen samen met de lezer koestert.”
Highlow.nl

“Schiltmans heeft een mooie verhalende manier van vertellen, gelardeerd met eigen ervaringen en een fraaie humoristische stijl. Zijn columns zijn spannende vertellingen, die ironie en sarcasme hand in hand doen gaan.”
wederom Highlow.nl

‘Mijn dierbaar Ajax’ is een aanrader voor iedereen met een roodwit hart en een must voor de Ajaxdirectie.”
AjaxLife magazine

klik op de boeken om ze te bestellen.